5G internet in Nederland

Door verschillende providers, zoals KPN en T-Mobile, wordt 5G internet al gebruikt in Nederland. Het verstuurd mobiel draadloos internet van antennes naar apparaten. Het zorgt voor sneller en efficiënter dataverkeer dan 4G en 3G. Adviesbureau PA berekende dat de downloadsnelheid bijna 2,5 keer zo snel is dan dat we nu gewend zijn. 5G internet in Nederland heeft veel voordelen voor de maatschappij, maar ligt ook al langere tijd onder vuur.

Gezondheid en 5G internet

Met 5G wordt er, net zoals 4G en 3G, gebruik gemaakt van elektromagnetische velden, oftewel radiofrequente velden (RF-velden). Sterke RF-velden kunnen schadelijk zijn voor bijvoorbeeld organen. Ondanks commotie rondom 5G, is er volgens wetenschappelijke onderzoekers geen bewijs voor schadelijke effecten aan de gezondheid.

Wetenschappers geven aan dat de kans nihil is dat mobiele netwerken kan leiden tot ziekten, zoals kanker, zolang de blootstellingslimieten niet overschreden worden. Daarnaast is het risico van 5G mogelijk kleiner dan de hedendaagse netwerken, omdat de frequentie die wordt gebruikt minder ver in het lichaam kan doordringen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van 5G internet of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op.