Thuiswerken met een veilige VPN-verbinding

Thuiswerken is mede door de coronacrisis gangbaarder dan ooit. De verwachting is dat na de crisis meer mensen zullen thuiswerken dan voor de crisis. Werkgevers en werknemers ervaren beiden dat thuiswerken goed is vol te houden dankzij de hedendaagse mogelijkheden van videobellen.

Thuiswerken gebeurt dikwijls via internetverbindingen van de persoon zelf. Vaak zijn de computers en netwerken van thuiswerkers slechter beveiligd dan op kantoor. De internetverbindingen thuis zijn niet standaard versleuteld, waardoor je meer risico loopt dat hackers data kunnen onderscheppen of malware injecteren. Mensen werken thuis met bedrijfsgevoelige informatie of klantgegevens. Deze informatie moet veilig blijven, want u wilt niet dat deze gegevens eenvoudig door hackers te onderscheppen zijn en op straat belanden.

VPN-verbinding

Veilig thuiswerken is te realiseren met een VPN-verbinding. VPN staat voor Virtual Private Network. Als u gebruik maakt van het internet, wisselt u continu informatie uit met het internet. Een VPN-verbinding zorgt voor een versleutelde verbinding tussen uw apparaten en het internet. Uw dataverkeer wordt met de beveiligde verbinding naar een externe server verstuurd. Dit is de VPN-server. Vanuit deze server wordt uw dataverkeer naar de juiste bestemming verstuurd op het internet. Met een VPN-verbinding wordt uw dataverkeer dus omgeleid.

Voordelen

Het grootste voordeel van een VPN-verbinding is uiteraard de veiligheid. Door zware encryptie is uw data goed beveiligd. Voor hackers is het een stuk moeilijker om uw data te hacken als u gebruikt maakt van een VPN-verbinding. Een ander voordeel is dat uw identiteit op het internet beter geheim blijft. Uw IP-adres en locatie zijn niet langer voor iedereen toegankelijk.

VPN van Kop ICT

De VPN-dienst van Kop ICT biedt een flexibele oplossing voor een beveiligde verbinding van thuiswerkers. De verbinding is wereldwijd te gebruiken, is eenvoudig te koppelen en er is keuze uit verschillende encryptie standaarden. Daarnaast levert Kop ICT kant-en-klaar de geconfigureerde VPN-dienst. Uiteraard zal de gebruiker eenmalig de connectie gegevens op de pc moeten ingeven. De Kop ICT VPN-dienst is een betrouwbare Remote Access dienst die naadloos aansluit aan de behoeftes van de klant. Wilt u meer weten over de VPN-dienst van Kop ICT? Neem contact met ons op!