Zo maakt u een sterk wachtwoord

Bijna al uw accounts zijn beveiligd met een wachtwoord. Vaak gebruiken mensen voor meerdere accounts hetzelfde wachtwoord. Het zijn vaak wachtwoorden die makkelijk te onthouden zijn, zoals een geboortedatum, een simpel woord of de internetdienst (Rob170687, Voetbal1234 of Facebook01). Het is niet slim om gemakkelijke wachtwoorden voor meerdere diensten te gebruiken. Wanneer internetcriminelen een wachtwoord in handen krijgen, proberen ze het wachtwoord uit op zoveel mogelijk verschillende internet accounts. Door verschillende wachtwoorden te gebruik, houdt u de schade beperkt als er een wachtwoord in verkeerde handen valt.

Digitale sleutel

Een wachtwoord is de digitale sleutel van uw online wereld. Uw eigen gegevens moeten beschermd blijven en niet in handen vallen van verkeerde mensen. Het is dus belangrijk om sterke wachtwoorden te gebruiken. Wij hebben voor u 3 belangrijke tips opgesteld voor een sterk wachtwoord.

  1. Zorg ervoor dat kleine en grote letters door elkaar gebruikt worden -> dLBcRinivxdFTFBF
  2. Voeg cijfers toe tussen de letters in -> dL7BcR1ini4vxdF9TF5BF
  3. Gebruik speciale tekens (!,@,#,$,%,&,* etc.) -> dL@7Bc!R1i&ni4v%xdF9T#F5BF

Bedenken en onthouden van een sterk wachtwoord

Het verzinnen van een sterk wachtwoord is niet altijd een gemakkelijke taak. Om de veiligheid te waarborgen is het handig om steeds verschillende wachtwoorden te gebruiken. Via Password Generator kunt u gemakkelijk een sterk wachtwoord laten genereren, die volledig uniek is. Als u een sterk wachtwoord hebt, is het lastig om deze te onthouden. Helemaal als u gebruikt maakt van verschillende tekens en hoofdletters. Online zijn er verschillende platforms die veilig uw wachtwoorden beheren, zoals Keeper Security. Ook is het verstandig om de wachtwoorden op te schrijven in het oude vertrouwde wachtwoordenboekje.

Kop ICT

Door sterke wachtwoorden te gebruiken zijn uw gegevens een stuk veiliger. Wilt u weten wat u nog meer kunt doen om uw bestanden veilig te houden? Neem gerust contact op met Kop ICT, wij staan u graag te woord!